KAKEFEST: Banksjef Andreas Stensøe Ulvestad (t.v) kom med ei stor marsipankake for å feire Sebastian Foss Solevåg sammen med Spjelkavik IL. Leon Aure, pappa Svein Leon Aure, leder i alpingruppa til SIL og daglig leder i SIL, Torgeir Glomseth Olsen var på plass, og alpinsjefen fikk ta det første kakestykket. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


-Bon Appétit

Klar hilsen fra Sebastian til kakelaget hos SIL.

 


byline friwal

23.februar 2021baronen pageann

 

Spjelkavika.no | ALPINT: -Bon Appétit, var svaret den nybakte verdensmesteren fra Spjelkavika sendte tilbake til hjembygda da han fikk høre at det ble feiret med kake i kioskbygget til Spjelkavik IL.

 
Kakefest
Sebastian Foss Solevåg har kommet tilbake fra italienske Cortina, der han i går seilte opp fra en tredjeplass i første omgang til topplasseringen i andre omgang, og dermed kunne hente inn tittelen som verdensmester.
 
Sebastian bor i Oslo og går nå inn i en karantene etter å ha kommet fra Italia.
 
-Dette er veldig kjekt, så klart vi måtte ordne en kake, sier banksjef Andreas Stensøe Ulvestad i Sparebanken Møre.
 
Sammen med rådgiver Sondre Skulstad troppet de opp i kontorlokalene til Spjelkavik IL med ei stor marsipankake med påskriften;
 
”GRATULERER til verdensmester Sebastian og Spjelkavik IL!
Hilsen stolt hovedsponsor”.
(Saken fortsetter under bildet):

KARANTENE: Sbastian Foss Solevåg har kommet hjem til Norge og leiligheten i Oslo, der han må sitte ut karantenetiden etter returen fra Cortina og Italia.
Foto: PHOTODP/Shuterstock.com

Rollemodell
-Det er jo fantastisk å få en verdensmester i slalåm, som kommer fra Spjelkavika. Det er ikke minst viktig for motivasjonen og rekrutteringen.
Han har virkelig stått på for å vinne, og er en god rollemodell, sier Andreas Stensøe Ulvestad til Spjelkavika.no.
 
Sammen med daglig leder i SIL, Torgeir Glomseth Olsen, var også leder i alpingruppa til SIL, Svein Leon Aure til stede da den flotte kaka fant plass på bordet.
 
-Stort
-Dette er stort. Vi sto med telefonene i hånden for å følge med, for løpet gikk når vi var på fjellet for å trene, sier Aure, som selv ante underveis at dette kunne bli topplassering.
 
-Ja, faktisk. For de som lå mellom kunne fort dale nedover. Der er ikke Sebastian nå. Han har fått stor erfaring både med ikke å kjøre ut og å kunne kjøre fort.
 
SIL si alpingruppe består i dag av tjue aktive, som i hovedsak trener på Strandafjellet.
Svein Leon Aure tror han har noe av svaret på hvorfor Spjelkavik IL har hatt så dyktige alpenister i det internasjonale alpinsirkuset de siste årene, og nå med en nybakt verdensmester.

(Saken fortsetter under bildet):

OL-BRONSE: I Under OL i Sør-Korea i 2018 fikk Sebastian Foss Solevåg (nr.3 fra venstre) og Nina Haver- Løseth (t.h) bronse i lagkonkurranse sammen med Kristin Lysdahl, Maren Skjøld, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten.
Foto: HANS A. VEDLOG  / DAGBLADET


Offervillige

-Det dreier seg om at det blomstret opp et miljø med utøvere som var villig til å ofre. Løseth-søstrene og Sebastian Foss Solevåg var i dette miljøet og ble gode, sier han.
 
Aure forteller at alpingruppa sliter litt med rekrutteringen, slik de fleste klubbene, men at det fortsatt er en oppblomstring av alpenister som vil opp og fram i alpingruppa til Spjelkavik IL.
 
-Ja, vi ser at noen satser mye, men vet jo samtidig at det er et svært lite nåløye de sikter mot, men det er jo ikke umulig.
 
-Ser dere noe til Sebastian nå når han er på toppen?
 
-Joda, han kommer innom av og til. Slik som i påsken, forteller lederen i alpingruppa.
 
Når Sebastian Foss Solevåg kommer til Spjelkavika neste gang er ikke sikkert, men se slett ikke bort fra at det kan bli en aldri så liten markering når det skjer.