JORDA RUNDT: Serah Senior-Hårvik (12) trikser og tar "jorda rundt" i fleng, til ære for fotografene. Bak står laget hennes i Spjelkavik IL. Og banksjef Anna Gran Berild i DNB har det synlige beviset på at opptaket av Serah til Mini vinnelandslaget også medfører penger til laget og klubben. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Elsker fotball

Hundrevis søkte. Serah (12) ble en av elleve som ble trukket ut.

 

silfotbanner


byline friwal

PUBLISERT
3.november 2021 

Spjelkavika.no

FOTBALL:

Om du er av dem som inn i mellom spaserer forbi fotballanlegget til Spjelkavik IL, sent eller tidlig, ja da har du nok sett Serah Senior-Hårvik triksende med en ball på kunstgresset.
 
 
Sendte video
 
8-klassingen fra Spjelkavika har nemlig en stor lidenskap, fotball. Og når Norges Forballforbund og banken DNB inviterte unge jenter til det de kaller ”Mini Vinnelandslaget”, ja da så Serah en mulighet.
 
-De ville ha tilsendt en video der de som søkte spilte fotball, trikset og sånt. Så mamma filmet meg når jeg triksa, skjøt på mål og slikt, og så sendte jeg den inn, forteller Serah.
 
Og det ble full klaff. Serah ble en av elleve som ble trukket ut av flere hundre andre jenter.
 
 
Landslaget
 
For det har seg slik at kvinnelandslaget i fotball blir kalt ”vinnelandslaget” av NFF og sponsor DNB, og derfor ønsket de å hente et mini vinnelandslag, Serah og ti andre jenter på hennes alder plukket ut. Alle fra forskjellige deler av landet. Felles har de lidenskapen til fotball.
 
-Vi skal til Oslo og trene sammen med landslaget. Det blir spennende og lærerikt. I tillegg skal vi på en landskamp og se laget spille. Det blir spennende, sier hun.
 

(Saken fortsetter under bildet):

100.000: Serah trikser før laget hennes skal i aksjon mot Blindheim. Pengene på 100.000 til lag og klubb kommer godt med.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Pengedryss
 
At Serah ble trukket ut til Mini vinnelandslaget betyr også at laget hun spiller på i Spjelkavik IL og Spjelkavik IL fotball får tilført en god slump penger.
 
-Ja. At Serah ble tatt ut betyr at klubben og laget hun spiller på får 50.000 kroner hver, forteller banksjef Anna Gran Berild i DNB. Onsdag var hun på plass med symbolsjekken pålydende 100.000 kroner.
 
-Jeg titta på listene for å se om det var noen fra Ålesund, og jaggu var det ikke det. Og enda bedre, det var ei jente fra Spjelkavika, der jeg selv er fra, og fra SIL der jeg selv har spilt fotball i ti år. Så dette var veldig gledelig, forteller hun.
 
I følge Gran Berild blir det både fotballer og drakter til laget Serah spiller på, i tillegg til de kjærkomne pengene.
 

(Saken fortsetter under bildet):

MANGE TIMER: -Det blir mange timer med trening i uka, forteller mamma Terri Ann Senior og datteren Serah.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Oppmuntring
 
-Dette er veldig stas, sier mamma Terri Ann Senior.
 
-Det er kjekt at hun får en slik oppmuntring til videre innsats i en lidenskap hun har hatt i mange år.
 
-Hva tror du får henne til å være så ivrig?
 
-Jeg tror det er en blanding av det å vinne inn i mellom og gleden. Uten glede går det ikke, og det er ikke mulig å tvinge eller presse et barn til dette. De må kjenne gleden ved det.
 
-Hun bruker mye tid på fotballen?
 
-Ja, så absolutt. Det har blitt noen middager i kiosken her opp gjennom, for å si det slik. Og hun trener fire dager i uken med laget J13.
I tillegg er hun en av fire vikajenter som er med på bylaget, forteller hun.
 
 
Barcelona
 
-Serah, hva er det som er så fengende med fotball synes du?
 
-Det er moro, og så er det et lagspill.
 
Jeg begynte sammen med bror min Sander. Han, jeg og pappa spiller ofte sammen. Jeg begynte samtidig som jeg begynte på skolen.
 

(Saken fortsetter under bildet):

NYE TRIKS: Å trikse med fotball krever beherskelse, og Serah har både talentet og lidenskapen som skal til. Som her, å lande en ball på ryggen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Klare mål
 
-Hvilke mål og ønsker har du med fotballen framover?
 
-Jeg har jo veldig lyst på landslaget da, og Barcelona, som er favorittlaget mitt. Det hadde vært noe, sier Serah, som spiller indreløper og sentral midtbane når laget hennes er i aksjon.
 
-Men du. Alle fotballspillere har vel idoler? Hvem er dine?
 
-Caroline Graham Hansen (landslagskaptein og spiller på FC Barcelona Femeni. Journ.anm.) Ada Hegerberg (Olympiqe Lyonnais) og Lionel Messi (Paris SG), kommer det raskt fra Serah.
 
Vi jubler for Serah, og gratulerer både spiller og klubb!

 

SPJELKAVIK A-LAG DAMER:

KAMPOPPSETTET TIL SPJELKAVIK A-LAG DAMER - 3.DIVISJON

HER ER TABELLEN FOR 3.DIVISJON SUNNMØRE DAMER.

HER FINNER DU SPILLERE OG STATISTIKK FOR SPJELKAVIK A-LAG DAMER