VIKANISSENS TUR TIL SPJELKAVIKA:   Nå er Vikanissen, eller Myrdalsnissen som mange kaller ham igjen på vei ned fra fjellet til Spjelkavika. Hvorfor det tro? Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Hva gjør de to karene på toppen?

Og hvorfor skal han absolutt til Spjelkavika før 1.søndag i advent? Han har med seg en premie til en som svarer riktig.

SE  VIDEO OVER.

 


byline friwal         byline pk                       17.november. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR:  Noen kaller ham Vikanissen, andre Myrdalsnissen. Nå er han på sin årlige tur og vil at du skal gjette på tre enkle spørsmål. Han har med en hyggelig liten premie til en vinner.

 

facebookknapp

 

Lusker omkring

Nettavisen spjelkavika.no har også i år fått lov å filme Vikanissen, nå på sin tur ned til Spjelkavika, og den første av to filmer ser du her i dag (lenken er til da vi filmet ham i fjor)

Se årets film øverst i saken. Den andre venter vi litt med, fordi Vikanissen gjerne vil at du skal vinne premien hans.

 

Vi vet ikke når han er født, Myrdalsnissen, men i generasjoner har folk i Spjelkavika visst om ham, denne lille krabaten. Vi tror imidlertid han er veldig gammel, ja kanskje flere hundre år?

 

Godt holder han seg i alle fall, for i generasjoner har han lusket omkring.

Det er mange som har sett snurten av ham rundt fjøsveggene i nede i Spjelkavika før i tiden.

 

De som har opplevd at små ting forsvinner, og at grauten de setter ut også blir borte. Og det er alltid på denne tiden av året det skjer.

 

 

Myrdalsnissen

Oppe på Spjelkavikfjellet, inne på toppen av Myrdalen holder han til, mener de som har gitt ham navnet Myrdalsnissen. Og de mener bestemt de har sett ham på sætrene helt inn i enden av Brusdalsvannet, ja og på Østremsætra der det faktisk er folk før.

 

Han vet veldig godt hvem som beveger seg på fjellet, for han kan lese. Og boka på Høgkubben titter han ofte i.

 

Han sniker seg innpå Musikklaget Brage ute ved Kollen hver 17.mai, og han sitter ofte og dingler med beina uttafor Rambjøra, eller kjøler ned de samme små føttene i Blindheimsvannet. Men han piler bak nøva til Bigtonhytta med en gang det kommer folk, sies det.


 

(Saken fortsetter under bildet):

vikanissenjuletreet page2

LYSENDE IDÉ:  De kalles Tobben og Peggen, og fikk en lysende idé for noen år siden. Her er Vikanissen i munter prat med de to karene. Men hva er det de styrer med å forberede??
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Til Spjelkavika

Nå er han i alle fall på vei ned fra fjellet på sin årlige tur til Spjelkavika.

 

Og nå er han ikke så folkesky som han er ellers om året. Nå savner han folk og ser i det fjerne to karer som styrer med noe greier oppe ved Turheisa. Derfor går han mot Høglia på sin vandring.

 

Etterpå går han videre, men det begynner å bli mørkt, og han går litt omveier, men han bare måtte møte de to karene, og han angrer ikke.

Problemet er bare at i mørket kan hvem som helst dukke opp. Og som du ser i slutten på filmen så gjør det nettopp det.

 

Har du svarene?

Er du klar til å svare på de tre spørsmålene?

 

1. De to personene han møter på toppen av Turheisa, hva er det de forbereder?


2. I mørket, ved den ene gapahuken som Spjelkavikfjellets Venner har bygd dukker det opp en skikkelse som strekker fram ei hånd.

 

Hvem tilhører denne hånda tror du?

 

3. Hvorfor er Vikanissen, eller Myrdalsnissen igjen på vei ned til Spjelkavika?

 

Hvert år, 1.søndag i advent sørger han for nettopp det. Men hvorfor?

 

Slik svarer du:

Vikanissen kniser og knegger med sin pipestemme når han gir oss spørsmålene han vil at spjelkavika.no sine lesere skal svare på.

 

Vi fortsetter å følge ham ned til Spjelkavika, og ser hvem han møter og hva han skal, men det først til helga. Et tips kan vi gi. Han hører Spjelkavik skolekorps spille og øve i det fjerne, og han legger seg og sover en plass du slett ikke villa ha sovet.

 

Har du svarene så send dem inn til oss innen lørdag kveld. Jo, det er litt kort frist, men det klarer du fint.

 

Send svaret ditt på e-post og merk den med VIKANISSEN i emnefeltet, til: tevling(a)spjelkavika.no   (Erstatt (a) med @ )

 

Husk å få med navn og  telefonnummer på deltageren når du sender inn svaret.

 

Lykke til!