TRØTT:   Vikanissen er kanskje flere hundre år, men holder seg godt. Det verste er de små føttene, noe som gjør ham sliten og trøtt. Men hvor i alle dager er det han legger seg for å sove? Som han sier selv i filmen "Ai ai ai". Video: SPJELKAVIKA MEDIESMIE/ SPJELKAVIKA.NO


Vikanissen sovnet på rar plass

VIKANISSEN DEL2: Ingen med et klart og våkent nissehode hadde lagt seg der.


byline friwal         byline pk                       21.november 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | KULTUR: Endelig er Vikanissen, alias Myrdalsnissen kommet fram til målet sitt, og i del 2 (over) får du se hvem han møtte videre på sin ferd.

 

facebookknapp

 

Juleparaden 2016

Målet var selvfølgelig Juleparaden 2016 som går av stabelen på søndag.

 

Og på veien møtte han blant annet noen av de aller viktigste før Joleparaden, og det er Spjelkavik skolekorps som arrangerer alt, og som står for både musikk, nissedans i tillegg til alt som skal skje på barneskolen etterpå.

 

Men selv om Vikanissen trolig er flere hundre år gammal, og holder seg godt, så har han små føtter. Det gjør ham sliten etter en strabasiøs tur.

Heldigvis fikk han slappet av i gapahuken Spjelkavikfjellets venner har satt opp.

 

Merkelig soveplass

Vel nede fra fjellet legger han seg til og sove, og vi tror ikke at de aller fleste med et våkent nissehode ville lagt seg for å sove akkurat der.

Han ligger godt, og han drømmer som du ser i videosnutten om fjorårets Juleparade, men når han våkner så får han et lite sjokk.

 

Som han sa det selv; ”Ai ai ai!”


 

(Saken fortsetter under bildet):

vikanissen koster

KOSTER:  Her skal Juleparaden starte på søndag kl. 16.45. Og Vikanissen koster og koster. 
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Vikanissen vet at det er mye som skal skje på søndag, som jo er 1.søndag i advent.

Og det helt fra start da en skal stille opp ved Fellini restaurant klokken 16.45.

Og som du ser i filmen er Vikanissen nøye med å gjøre klar startpunktet.

Han legger sin sjel i å gjøre det pent.

 

Julenissen på plass

Nå er også selveste Julenissen kommet til Spjelkavika, og igjen møtes de to.

Og da er det Vikanissen som etter beste evne må fortelle Julenissen om alt som skal skje, så får vi bare håpe at han ikke går seg vill igjen.


 

(Saken fortsetter under bildet):

vikanissen nissen

NISSE-TEAM:  Både Julenissen og Vikanissen er på plass i Spjelkavika, selv om du kanskje ikke ser dem. De lader nå opp til årets store Juleparade på søndag.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 

Korpset er klar

Alt er klappet og klart. Sjefene Cornelia og Marianne i skolekorpset har full kontroll på musikere og drillere som alle skal i aksjon denne dagen.

 

Og i bakgrunnen jobber alle foreldre som arbeidsmaur med kakebaking og tilrettelegging for at vi skal få en flott Juleparade og tenning av juletreet på toppen.

 

Alle står på og er klar.

 

Kom JULETE!

Også i år blir det konkurranse om å være mest ”julete”, og Vikanissen poengterer nettopp dette. Han vil at alle skal være julete, da slipper han å føle seg så alene i Juleparaden.

 

Bydelsens barnehager kjemper om å vinne Spjelkavik skolekorps for en dag, og skoleklassene om en hyggelig overraskelse, så her er det bare å legge seg i selene for å lage en Juleparade alle vil huske.

 

Svar på konkurransen

Nettavisen spjelkavika.no har også kåret en vinner fra forrige ukes konkurranse.

 

Vinneren er Marianne Kvalsund, og hun vil få en liten oppmerksomhet etter Juleparaden.

Vi gratulerer.

 

Svarene på spørsmålene er som følger:

 

1. De to personene er Torbjørn Aarø og Per Ove Stølen, og svaret er at de forbereder juletreet som skal tennes etter Juleparaden.

 

2. Flere forslag kom på hvem Vikanissen møtte på vei ned fra fjellet. Og i filmens del 2 (over) kan du se at det selvfølgelig var Julenissen.

 

3. Hvorfor Vikanissen startet sin vandring ned fra Spjelkavikfjellet har du sikkert skjønt allerede, og er altså for å være med på Juleparaden 2016.

 

Gratulerer til vinneren nok en gang, og lykke til med Juleparaden alle sammen.